25.04.2024

На Тернопільщині подорожчали яйця, цукор, олія і молочні продукти

Ваша реклама

З 28-29 гривень до 36-ти лише за 2 місяці на ринку та у магазинах Тернополя зросла ціна на рослинну олію. Продавці пояснюють, таке явище часто спостерігають восени. Але цьогоріч, ще однією причиною подорожчання цього продукту, є відсутність врожаю та зменшення кількісті посівів соняшнику.

Здорожчали також молочка і яйця. Тепер саме ці продукти – лідери за збільшенням цін. І це лише за 2 тижні. Щоправда, за словами продавців, у порівнянні з цінами на олію, тут різниця не така велика – 2-3 гривні за 2 тижні.

Тернополяни ж зізнаються, помітили, що тепер на базовий продуктовий набір потрібно витратити більше коштів. Люди кажуть, уже звикли до такого сезонного росту цін. Дехто зауважив, що, до прикладу, сметани в упаковці з 400 грам стало 370, а ціна – така ж, як і була. Подорожчали кажуть і хліб та гречка.

В Управлінні статистики Тернопільської області ж зазначили, за останній місяць подорожчали гречка, цукор, масло та макаронні вироби. Проте, є чимало продуктів, ціни на які, навпаки, знизились. Це пшеничне борошно, безалкогольні напої, рибна продукція.

Начальниця відділу збирання даних статистики цін Головного управління статистики у Тернопільській області Ольга Колодій каже, що ціни на споживчому ринку області у вересні 2020 року, порівняно з попереднім місяцем, зросли на 0,6%. Продукти харчування та безалкогольні напої в цілому знизилися на 0,2%. Найбільше – на 6,3% подешевшали фрукти. На 5,4% подешевшали овочі, що пов’язують із сезонністю.

Та здорожчали не лише продукти харчування. Ціни на одяг і взуття збільшилися на 6,6%. Те, що ціни зросли, кажуть експерти – цілком логічно, зважаючи на нестабільний курс валюти. Окрім цього, щодо продуктів, то на ціну впливає і врожайність.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,