18.04.2024

На Тернопільщині бездомний собака через капкан втратив ногу

Креатор буд

З перерізаними зв’язками на лапі. У такому важкому стані декілька днів тому до ветеринарної клініки привезли Джека. Собаку, який потрапив у капкан, знайшли волонтери у Чорткові.

Голова ГО “Ноїв ковчег” Володимир Тукало розповідає, потрапив у пастку Джек ще декілька тижнів тому, весь цей час пес бігав з капканом на лапі. У ветклініці сказали, що лапу необхідно ампутувати.

Джека прооперували у Тернополі. Зараз він перебуває у стаціонарі лікарні. Ветеринари кажуть, псові доведеться ще деякий час побути під наглядом фахівців. Оплатили лікування тварини за кошти, зібрані волонтерами.

Ветеринар Оксана Огоньок розповіла, що собака дуже наляканий та виснажений. Зараз йому проводять терапію, щоб покращити його стан.

Волонтери ж розповідають, такі випадки, на жаль, не поодинокі. Капкани найчастіше ставлять на диких тварин, та нерідко в них потрапляють бездоглядні та домашні тварини.

Володимир Тукало зауважує, що використання капканів – заборонене законом. Каже, поліція має складати протоколи про обіг таких речей, використання. Наголошує, треба до свідомості людей донести, що це призводить до дуже великих страждань тваринам, які потрапляють в ці капкани і це неприйнятний спосіб полювання на тварин.

Та чи покарають кривдників Джека – не відомо. Натомість собаці доведеться привчатися жити з трьома лапками. А наразі ще 10 днів він буде під наглядом ветеринарів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,