19.04.2024

На навчання за кордон: секрети вступу до престижних вишів світу від тернополян

Ваша реклама

Від Польщі і аж до Сполучених Штатів Америки. Впродовж останніх років українські абітурієнти все частіше їдуть здобувати вищу освіту до інших країн. Та чи просто це і скільки грошей може коштувати?

Для початку в Інтернеті наша журналістка шукала інформацію про вступ за кордон. І, справді, побачила чимало різних пропозицій. Мовляв, для вступу не потрібні жодні іспити чи ЗНО. Та чи дійсно це так питаємо українців, які вже навчаються в різних вишах світу.

До прикладу, Катерина Власова. Тернополянка вивчає телевізійне мистецтво в Лондоні. Зараз – у виші, та каже, три роки навчалась у тамтешній школі.

Розповідає, подала заявку в одну із приватних шкіл Англії у 13 років. Після тестової перевірки знань – дівчину прийняли на навчання.

Після закінчення лондонської школи Катя залишилася здобувати вищу освіту в Англії. Та атестат зі школи, зауважує, не гарантує вступ до вишу. Для цього необхідно, щоб вчителі написали для тебе резюме. Тобто, неабияк важливо бути активною школяркою.

А які умови вступу до вишів Сполучених Штатів Америки? Про це наша знімальна група розпитала у Олександра Миханця. Хлопець цього року їде на навчання за океан. Він, як і Катя, цьогоріч поступив до тамтешньої школи, а після закінчення планує продовжити навчання в одному з університетів Америки.

Сашко розповідає, для вступу у школу необхідно написати кілька творів та здати тест з англійської та математики.

Якщо ж коротко, то наші герої радять декілька найефективніших способів, які допоможуть вам вступити до закордонного вишу.

Перше. Підготовку слід почати за кілька років. Найкращий варіант – обираючи країну навчання – спершу вступити до школи, а потім вже у виш.

Друге. Знати англійську та державну мову країни на розмовному рівні.

Третє. Бути готовим до онлайн-співбесід та переписок. Від їхньої результативності залежить значна частина успіху.

У вільному доступі також можна знайти чимало інформації про агенції, які допомагають зі вступом. Як пишуть на сайтах, талановиті українці можуть навчатися безкоштовно. Звісно,  якщо на всіх етапах вступної кампанії вступники покажуть відмінні результати. А якщо ж вам не пощастило вступити на бюджет, то будьте готові заплатити за навчання від декількох тисяч до десятків тисяч доларів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,