03.05.2024

На Лановеччині люди обурені, бо сільський голова виділив синові земельну ділянку

Ваша реклама

Перевищує службові обов’язки і не виконує обіцяного. В селах Бережанка та Жуківці, що на Лановеччині, частина депутатів сільради нарікають на роботу голови. Мовляв, той роздає землі родичам і розкрадає місцевий бюджет.

Люди кажуть, останньою краплею стало засідання сесії сільської ради, на яке запросили лише певну частину депутатів. Крім того, її провели у суботу.

Незапрошених на сесію депутатів обурило й те, що після засідання – в сільській раді їм відмовилися показувати будь-які матеріали сесії. Тож, які рішення прийняли, знають лише з чуток.

Депутатка Бережанської сільської ради Ілона Кучер каже, що їм зобов’язані надати нам документи та ознайомитися зі всім. Попри це – відмовляють, бо, каже, депутатка, документів немає. Додає, сесія була проведена особисто для голови, бо одне з питань земельного плану вирішувалося для нього, а саме – для видачі землі його сину.

Та чи дійсно земельну ділянку  передали в користування сину сільського голови наша знімальна група запитала особисто в нього.

Сільський голова с. Бережанка та с. Жуківці Віктор Михащук  каже, що землю в межах села справді передали людям. Один із них, підтверджує, став його син. Але зауважує, що він не голосував, бо заявив про конфлікт інтересів.

Голова комісії зі земельних питань Бережанської сільської ради Володимир Кучер розповідає, його також не повідомили про засідання, а про передачу землі 4 мешканцям села, в тому числі і сину голови – він нічого не знав.

Депутати обурені, бо дізналися про сесію вже після її проведення. У сільській ж раді кажуть, запрошення надіслали всім депутатам на поштову адресу і показують відповідні відмітки в журналі. Та обранці запевняють, й через тиждень після сесії так і не отримали повідомлень.

Згоди так і не дійшли, та жителі села кажуть – повинні знайти правду. Тому, наступного дня після поїздки Т1 Новини в Бережанку, депутати сільської ради написали заяву в поліцію. У ній, кажуть, обвинувачують голову села в порушенні закону про місцеве самоврядування. Та це не єдина причина сварок між депутатами, жителями і головою сіл. Звинувачують останнього й в тому, що він на власному городі викопав став і привласнив майно з місцевого кооперативу.

Більше про скандал на Лановеччині ми розкажемо вже цієї суботи в спецпроєкті каналу «Тернопіль 1».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,