25.04.2024

Музичне “божевілля”: 18-річний композитор з Тернополя видав дебютний альбом у Відні 

Ваша реклама

Написав перший музичний твір  в 7  років,  а у 18 видав дебютний альбом. Композитор  з  Тернополя Дмитро Кирилів у Відні презентував свій перший альбом “Божевілля”. У ньому поєднав українські народні мотиви та інструментальну музику.  Про плани, натхнення та секрети з музикантом спілкувалася наша Христина Луцик.

У 18 видав свій перший музичний альбом. Знайомтеся – це Дмитро Кирилів. Хлопець, який неодноразово ставав героєм сюжетів на Т1 Новини. З моменту останньої нашої розмови у житті Дмитра сталось багато змін. Тепер він студент Віденської музичної консерваторії, а окрім того хлопець видав свій перший музичний альбом, який написав на карантині.

“Почалася пандемія коронавірусу і карантин, всі сиділи вдома. Мені не було чим зайнятися, тому я вирішив пописати трохи більше музики. Я почав писати сюїту для соло кларнета. Назвав «Еволюція мого карантинного божевілля». Вона складається з 4 частин: «Скажений час проходить», «Медитація», «Фолькове божевілля» і «Хепі-енд”, – каже Дмитро.

В музиці поєднував джазові мотиви з українським колоритом. А на обкладинку дебютного альбому обрав світлину із зображенням рідного міста. Дмитро каже, саме через музику хоче презентувати нашу країну за кордоном.

“Європейцям подобається українська музика. Я їм багато включав української музики, і їм дуже подобаються наші ритми. Це щось цікаве і нове, таке, що ми ще не чули”, – зазначає композитор.

Саме тому Дмитро пише і популяризує рідне – українське. Альбом «Божевілля» – вдалий старт і початок для нових звершень. Дмитро каже, наполегливо працює щодня для того, аби розвиватися, створювати нову музику і в інших країнах мовою нот розповідати про нашу українську культуру.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,