23.04.2024

МОЗ пропонуватиме уряду ввести “локдаун” із початку січня

Креатор буд

Міністерство охорони здоров’я рекомендуватиме уряду України ввести плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня, щоб збити хвилю розповсюдження COVID-19. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

“У зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації все одно залишається на достатньо високому рівні – ми бачимо необхідність збити цю хвилю розповсюдження “ковіду” і довести її до мінімально можливих цифр. Спираючись на медичні та протиепідемічні показники, ми пропонуємо і будемо пропонувати це уряду України. Скажемо так, плановий жорсткий карантин із максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину, для того, щоб досягти максимального ефекту, повинна бути протягом трьох тижнів. Ми вважаємо, що саме такі, планові речі – можуть нас підготувати. У тому числі – до сезонного стрибка захворюваності на грип і максимально, ще раз наголошую на цьому, розвантажити нашу медичну систему”, – повідомив Степанов.

Нагадаємо, були розмови про те, що уряд планує ввести повний локдаун на кілька тижнів у грудні. Нардеп Олександр Дубінський повідомив, що Кабінет міністрів планує ввести повний локдаун на три тижні з 24 грудня по 15 січня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,