18.05.2024

Місія «Потерпілий»: рятувальники Тернопільщини провели тренування в горах

Креатор буд

Місія «Потерпілий». На «Скелях Словацького» чоловік травмувався і відчуває біль у спині. Викликав рятувальників, ті оперативно приїхали на виклик. Розпочалася операція порятунку: знерухомили спину, поклали чоловіка на носилки. Між двома деревами натягнули мотузки, гірська місцевість вносить свої корективи – ускладнює роботу, та все ж потерпілого перенесли до службової машини. Це сценарій навчального тренування.

Тернопільські рятувальники відпрацьовували алгоритм порятунку людини у горах.

Операція переправлення тривала близько години. У ній взяли участь 6 рятувальників.

Головне, кажуть, у таких випадках мати при собі телефон, та повідомити про надзвичайну ситуацію ДСНС. Зазначають, кожен член команди ДСНС має вміти виконувати функції свого напарника, щоб  у разі потреби замінити його.

Член пошуково-рятувального відділення ДСНС у Тернопільській області Олексій розповів, що в таких ситуація діяти необхідно максимально швидко.

Рятувальники із завданням впорались. Кажуть, саме такі тренування допомагають їм відпрацьовувати механізм порятунку і бути у формі. Крім того, наголошують, місцевість особлива, а тому тут потрібно мати із собою спеціальне спорядження.

У ДСНС кажуть, завжди повинні бути напоготові, тому для них важливо відпрацьовувати питання взаємодії, злагодженості та оперативності. А крім того, таким показовим тренуванням хотіли нагадати туристам про правила безпечного туризму.

Працівники ДСНС  проводять подібні тренування тричі на місяць.  Щоразу – нова локація, модельована ситуація. А також намагаються співпрацювати з рятувальниками з інших областей. Кажуть, минулого року проводили тренування з Івано-Франківським гарнізоном. Мають також досвід спільних навчань з польськими коллегами, розповів начальник пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувальної частини ДСНС у Тернопільській області Сергій Яворський.

У липні, до слова, відбувалися навчання із порятунку людей у печерах. Загалом  рятувальники проводять комплексну роботу щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також перевіряють готовність підрозділів до дій за призначенням.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,