05.05.2024

Медики Тернопільщини отримають від благодійників захисні комбінезони

Ваша реклама

1250 захисних костюмів для медиків передали від благодійного фонду Петра Порошенка на Тернопільщині. Пакунки із такою допомогою доставлять до медзакладів області, де найбільша потреба у засобах захисту.

Благодійники кажуть: багато медиків в Україні зараз хворіють на COVID-19, не краща ситуація і в Тернопільській області.

– Безпосередньо в лікарні, це первинна ланка, це сімейні лікарі які постійно виїжджають, щоб робити нові тести і вони теж постійно наражаються на небезпеку і в них теж є проблеми із захисними костюмами, – каже народний депутат України VIII скликання Тарас Юрик.

Зараз саме медичні працівники чи не найбільш уразливі. Із 12 тисяч захворілих українців 2 тисячі – це медики.

Частину захисних костюмів отримали у Тернопільському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі. На його базі облаштували 9 реанімаційних ліжок та підготували 80 місць для хворих на CОVID-19. Решта костюмів наразі на складі. Протягом тижня їх розвезуть у лікарні області, де є найбільша потреба в засобах захисту.

-Наше завдання – зробити все, щоб вберегти лікаря, бо якщо ми будемо мати подібно динаміку і надалі, у нас складеться ситуація, що ми не будемо мати ким лікувати хворих на коронавірус, – каже депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Загалом за сприяння фонду в Україну доставили 42 тисячі 500 захисних костюмів для медиків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,