29.03.2024

Медиків Тернопільщини тестуватимуть на антитіла до COVID-19

Креатор буд

Тести імуно-ферментного аналізу отримали три лікарні на Тернопільщині. ІФА-тести дозволяють виявити наявність антитіл до коронавірусу. Отож, таким чином досліджують імунітет людей, які перехворіли вірусом, та спрогнозують імовірний розвиток другої хвилі COVID-19.

Голова Тернопільської обласної ради каже, першочергово тестуватимуть медиків, тоді тих, хто одужав. Після цього всіх тих, у кого виявили вірус.

Першим закладом, який отримав ІФА-тести, стала Тернопільська університетська лікарня. Окрім цього, для медиків передали костюми індивідуального захисту від «Європейської солідарності».

Наступним закладом, куди передали тест-системи є Тернопільська комунальна міська лікарня № 2. Там зауважили, зараз це справді на часі, адже в медзакладі 800 працівників, яких потрібно протестувати.

Також тести та костюми доставили в Теребовлянську центральну районну лікарню. Щодо процедури тестування, то результат можна побачити вже за 18 хвилин після відбору крові. Але більше часу потребує реєстрація людини та сам відбір крові та її підготовка до дослідження. Вірогідність правильного результату – понад 90%, зауважують медики.

У закладі кажуть 197 медичних працівників уже успішно пройшли тестування на імунітет до коронавірусу. Проте, необхідно ще протестувати лікарів у трьох медичних установах Теребовлянського району.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна каже, пріорітетом для «Європецської солідарності» та фонду Порошенка, на час пандемії, був і залишається захист медиків.

До слова, після того, як в області протестують усі необхідні категорії – з результатими аналізів будуть працювати професори та викладачі медичного університету. Тоді працівники кафедри інфекційних захворювань оголосять результати дослідження та прогноз щодо можливого розвитку другої хвилі пандемії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,