20.04.2024

Літо не гарантує зниження ризику зараження коронавірусом – ВООЗ

Креатор буд

Настання спекотного літа не гарантує зниження ризиків зараження коронавірусом (COVID-19), оскільки цей коронавірус не демонструє ознак сезонності. Про це заявив офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Білорусі Батир Бердикличев, повідомляє Укрінформ з посиланням на БЕЛТА.

«За спостереженнями, немає ознак сезонності вірусу (COVID-19 – ред.). Тобто він поширюється і в країнах зі спекотним кліматом. Тому сподіватися на те, що з приходом літа він просто сам піде, поки що не доводиться. І всі рекомендації залишаються попередніми», – сказав він.

За словами Бердикличева, літо не є приводом для розслаблення в боротьбі з коронавірусом, оскільки можливість зростання захворюваності зберігається.

«Ми бачимо, що з настанням літа накопичилася якась втома, люди звикли і перестають усвідомлювати небезпеку, яка все ще існує. Ця тенденція турбує, тому що вірус нікуди не зник, незважаючи на стабілізацію і зниження нових зареєстрованих випадків захворювання. Проте, дотримуватися рекомендованих заходів профілактики, таких як респіраторний етикет, гігієна рук, фізичне дистанціювання, носіння масок – це дуже важливо. Можливість зростання захворюваності зберігається», – додав він.

Додамо, в світі вже зафіксовано більше 7-ми мільйонів випадків коронавірусу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,