18.04.2024

Лікарні Тернопільщини відвідали представники ВООЗ

Креатор буд

Приїхали на Тернопільщину, аби перевірити, в якому режимі працюють медичні заклади в період епідемії. Медзаклади області сьогодні інспектували представники Всесвітньої організації охорони здоров’я. Були і в Тернопільській університетській лікарні.

Головне завдання – перевірити наскільки ефективно працюють медзаклади області у час боротьби з COVID-19, кажуть експерти.

Національний експерт ВООЗ з клінічного менеджменту в Україні Юрій Жигарєв розповів, що звертають увагу практично на все: від заходів інфекційного контролю і до забезпечення ліками та проблем з медичною апаратурою. Після повернення у Київ складають звіт цієї місії, визначаючи і враховуючи об’єм допомоги.

Тобто, по завершенню місії, ті медзаклади, які потребують додаткових ресурсів для боротьби з COVID-19, зможуть отримати необхідне обладнання.

У Тернопільській університетській лікарні ж кажуть, наразі їхній заклад є резервним, а це означає, що тут почнуть приймати хворих на коронавірус тоді, коли в опорних закладах не вистачатиме місця для хворих.

Генеральний директор КЗ “Тернопільська університетська лікарня” ТОР Василь Бліхар розповів, що реально в закладі зможуть розгорнути 100-200 ліжок, в залежності від потреби. На сьогодні вже готові розгорнути 60 ліжок і 12 місць в реанімації, а при потребі – ще 60. Тобто, цілий 4-й корпус підготовлений для госпіталізації таких пацієнтів.

В рамках візиту представники ВООЗ також відвідали лікарні у Збаражі, Кременці та інфекційне відділення Тернопільської міської дитячої лікарні.

Начальниця Управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Ярмоленко висловила сподівання стосовно того, що результатом цієї моніторингової місії буде те, що ВООЗ допоможе дихальною апаратурою та обладнанням для спостереження.

Загалом ж в Тернопільській області наразі 26 медичних закладів надають допомогу хворим на COVID -19.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,