28.03.2024

Команда велосипедистів з Тернопільщини за 18 годин приїхала з Почаєва до Києва

Ваша реклама

430 кілометрів – це відстань від Почаєва до Києва. Саме цю дистанцію велосипедом подолав менш, ніж за добу Сергій Прокопчук. Він був не сам, а з командою. Про особливості та результати поїздки чоловік розповів нашій знімальній групі.

Керівник гуртків велотуризму у Почаївському будинку дитячої творчості та спорту, велосипедист Сергій Прокопук взяв участь у всеукраїнському флешмобі, завданням якого стало проїхати найбільшу кількість кілометрів протягом доби.

Сергій разом із командою проїхав від Почаєва до Києва. Понад 400 кілометрів подолали за 18 годин. У команді було троє людей – це мінімум. Тому, якби хтось зійшов з дистанції, програла б уся команда. Нюансом стало і те, що відстань за добу мала бути не меншою за 360 кілометрів.

Команда доїхала до фінішу і в підсумку посіла 3-тє місце. Сергій Прокопчук розповів, дорога була не легкою, траплялися і курйози. До прикладу, в одного із учасників відламався шип на веловзутті, його довелося замотати скотчем, щоб все ж дійти до фінішу.

Сергій Прокопчук каже, дуже любить їздити на велосипеді. Навіть до нас на зйомку, у Тернопіль, приїхав ровером.  Своє життя пов’язав зі спортивним туризмом.

Щодо до участі у всеукраїнському флеші зауважує, результатом велогонки задоволений. Тим паче, місія у спортсменів була не лише спортивна, а й велопаломницька. Дорогою учасники заїжджали у храми.

Таким чином, за 24 години команда Сергія не лише проїхала на велосипеді 430 кілометрів із Почаєва до Києва, але й відвідала релігійні місця. На цьому спортивно-туристичні виклики для Сергія не завершуються. Він, каже, вже готується до веломарафону в горах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,