20.04.2024

Коли оживає казка: дитячий театр з Підволочиська відновлює репетиції

Ваша реклама

Підволочиський зразковий дитячий аматорський театр “Дюймовочка” повертається до роботи. Наша знімальна група завітала на одну із репетицій.

Йдеться про п’єсу «Межа». Творчим процесом керує режисерка Віра Лозинська. Зауважує, ця вистава не з простих, адже висвітлює кілька суспільно важливих тем. Зокрема, піднімає теми спілкування дітей-переселенців та стосунків між батьками і дітьми. За сценарієм, дівчинка-героїня вирішує покінчити життя самогубством.

Акторки кажуть, що карантин пішов їм на користь. Вони влаштовували онлайн-зустрічі, ділилися новими ідеями та черпали натхнення. Розповідають, що тепер мають набагато більше енергії, тому хочуть встигнути відрепетирувати усе.

До прикладу, акторка Ілона Лотоцька каже, що впродовж карантину багато працювали над новою п’єсою.

Минулий рік для театру став плідним – з міні-п’єсою “Історія однієї стежини” театр переміг в обласному конкурсі-фестивалі “Чарівний світ казки”.

Юні акторки зізнаються, що під час карантину їм бракувало атмосфери закулісся, простору сцени і настанов Віри Лозинської. А ще – глядачів. Тож, зараз неабияк радіють, що знову мають можливість повернутися до творчої діяльності.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,