24.04.2024

Керівникам шкіл і дитсадків Тернополя нададуть юридичний супровід

Креатор буд

Протоколи на керівників шкіл та садочків Тернополя – незаконні. Про це, під час спілкування з журналістами, розповів міський голова Тернополя.

Сергій Надал каже, якщо взяти постанову, якою вводиться «червона» зона, то там немає жодного слова про заборону роботи шкіл або дитячих садочків.

Зі слів Сергія Надала – міські заклади освіти забезпечили всі умови, аби учні могли навчатись дистанційно. Та все ж, батьки продовжують надсилати звернення, у яких просять не зупиняти навчальний процес.

Та все ж протоколи поліцією вже складені, вони будуть спрямовані до суду. Там уже приймуть рішення, чи повинні нести відповідальність директори навчальних закладів. Але міський голова запевнив, що керівникам навчальних закладів  забезпечать юридичний супровід. Сергій Надал переконаний, що ніхто не сплачуватиме штрафів, оскільки протоколи – незаконні.

У відповідь на ситуацію, яка склалась, Тернопільська міська рада подала позов до  Київського окружного адміністративного суду на Кабмін України.

Начальник управління правового забезпечення ТМР Олександр Печіль розповів, що позов ґрунтується на рішенні Конституційного суду від 28-го серпня цього року. Ним визначено, що обмеження коституційних прав громадян можливе лише в умовах надзвичайного або воєнного стану і лише на підставі закону. Отже, каже Олександр Печіль, очікують відкриття провадження в суді і розгляду даної справи.

Додамо, крім Тернопільської міської ради, аналогічний позов подали у Івано-Франківську.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,