23.04.2024

“Казковий автомобіль”: вихованцям Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру подарували омріяний транспорт

Ваша реклама

Для учнів Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру придбали “Казковий автомобіль”. Він спеціально обладнаний для перевезення людей з інвалідністю. Вартість – близько 15 тисяч євро.

Зібрати такі кошти вдалось завдяки благодійній акції. Протягом 10 місяців організатори продавали диски із казками письменників Тернопільщини. Казки озвучили самі ж учні реабілітаційного центру.

Директорка Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру Ірина Король розповіла, що така акція, дала можливість дітям реалізуватис, а в майбутньому дасть можливість побачити і Тернопільщину, та не тільки. Адже автомобіль тепер буде доступним для вихованців, і вони зможуть ним подорожувати або просто діставатися до місць проведення, до прикладу конкурсів чи навчання.

Організатор благодійної акції «Казковий автомобіль» Олег Нитка зізнається, приємно здивований, адже до доброї справи долучились багато людей. Тираж дисків, які продали – близько 7 тисяч. Зауважує, пожертви були дуже різними, дехто передавав і по тисячі доларів чи євро.

Пересуватись в автомобілі одночасно можуть 8 дітей з інвалідністю. Усі візки фіксуються, а потрапити в машину можна завдяки автоматизованому спецобладнанню. Його уже випробував Артур Ярема. Учень 10-Б класу Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру зізнається, мріє поїхати з однокласниками на екскурсію у Київ. Каже, з таким спецтранспортом ця мрія стала ближчою.

Дирекція закладу зазначає, поки що разом з учнями будуть їздити на екскурсії місцями рідного Тернополя. Проте згодом, можливо, вирушать і в інші області України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,