18.05.2024

Карантинне навчання без підручників й Інтернету

Креатор буд

Навчання під час карантину можливе і дистанційно. А чи зможете ви навчатись без Інтернету і книжок? З такою проблемою зіткнулася сім’я, що мешкає у Великій Березовиці.

Герої нашого сюжету брати-шестикласники Денис і Олександр навчаються у Великоберезовицькій школі. Їхня мати – пані Людмила розповідає, підручників восени дітям не видали. Коли навчання було стаціонарним, то завдання роздруковували у школі. Але під час карантину навчатися стало важче.

Пані Людмила багатодітна мама. Сім’я – виїхала із Дебальцевого у 2014 році. Наразі небайдужі дозволили жити у будинку в Великій Березовиці. Але технічної можливості долучатися до уроків онлайн у дітей тут немає. Підручники є лише у старшого школяра – Данила. Він завершує 9-й клас.

Знайти підручники не проблема, кажуть освітяни. Начальниця обласного управління освіти і науки каже, проблема, можливо, в комунікації. Якщо є така ситуація, треба звертатися в профільне управляння. Навіть, в разі потреби, в інших областях.

Навчальний рік у школах по всій країні завершать дистанційно. Ольга Хома впевнена, книжки шестикласникам знайдуть і протягом літа вони зможуть надолужити програму. Окрім того, за можливості освітянка радить зв’язуватися із класним керівником телефоном, аби отримувати допомогу і роз’яснення.

Т1 Новини очікує, що школярі незабаром таки отримають підручники і матимуть доступ до освіти на рівні з іншими учнями.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,