26.04.2024

Кабмін призначив Шкарлета в.о. міністра освіти і науки

Креатор буд

Кабінет міністрів України призначив Сергія Шкарлета виконуючим обов’язки міністра освіти і науки України замість Любомири Мандзій. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду, передає УНН.

“У нас відбувається призначення заступника міністра освіти і науки України. І покладання виконання обов’язків на Шкарлета Сергія Миколайовича. Я принагідно дякую Любомирі Степанівні (Мандзій – ред.) за той тягар, який вона несла з честю і гідністю”, – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтак, відповідне рішення було підтримане членами уряду.

Як вказують джерела BBC News Україна, Зеленський особисто лобіює його кандидатуру і змусив піти на такий крок в обхід Ради.

Видання пише, що коли 17-го червня прем’єр-міністр подав кандидатуру Шкарлета парламенту для призначення міністром освіти, то профільний комітет розкритикував її і у фракції “Слуга народу”  і голосів для призначення забракло.

Сергію Шкарлету 47 років. Він став наймолодшим ректором країни, очоливши Чернігівський національний технологічний університет в 2010 році.

Йому закидають, що багато його наукових робіт містять підозру на плагіат. Також є питання щодо його політичних зв’язків з Партією регіонів.

За часів президента Віктора Януковича Шкарлет долучився до Партії регіонів, а за президента Петра Порошенка – до його президентського блоку.

Нещодавно спалахнув ще один скандал – з’ясувалось, що Сергій Шкарлет міг цього року купити службовий автомобіль за 60 тисяч доларів, які мали піти на платню викладачам.

Всі закиди та звинувачення Шкарлет заперечує.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,