26.04.2024

К-pop: як тернопільські кавер-гурти перетанцьовують зірок корейської сцени

Креатор буд

Музичні групи створюють хореографію, а згодом кавер-команди намагаються максимально точно відтворити її у своїх інтерпретаціях. Кей-поп – напрям музичного мистецтва, який виник у Південній Кореї і набирає все більшої популярності в Україні. В різних містах прихильники цього стилю створюють танцювальні команди. Тернопіль – не виняток.

Отож, знайомимося з учасницями тернопільської К-поп команди «Eastwind”. Дівчата вже впродовж декількох років роблять свої кавери на виступи популярних корейських гуртів.

Тренерка та лідерка К-pop кавер-команди “Eastwind” Христина Жураківська розповідає, що виступають і в інших містах.

У цій команді танцюють 9 учасників. До прикладу, Тамара Мелішкевич нам розповідає, танцями займається ще з шкільних років, а в К-поп команду потрапила минулого року. Дівчина зауважує, що цей напрям складніший.

Та не хореографією єдиною цікава ця культура. Так напередодні виступів учасники кей-поп команд продумують образ – це костюми, грим та зачіски, які максимально схожі на оригінал, тобто виконавців айдолів.

Марія Ласкевич – найстарша учасниця команди, дівчині 25 років. Розповідає, для неї К-поп став більше, ніж просто захопленням, а колектив – справжньою сім’єю.

І якщо ви й досі сумніваєтеся в популярності К-поп культури просто зверніть увагу на наступні цифри. Менше двох місяців тому один з популярних корейських гуртів випустив новий кліп і танець. Менше, ніж за два місяці відео подивилися півмільярда людей, а танцювальні гурти зробили сотні своїх інтерпретацій танцю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,