19.04.2024

Халатність медиків: у Борщівській райлікарні жінці з інвалідністю поставили неправильний діагноз

Креатор буд

Героїня нашого сюжету – Галина Осадчук понад 20 років хворіє та має першу групу інвалідності. Жінка уже тричі пережила клінічну смерть. Нещодавно, каже, вперше зустрілась з халатністю лікарів.

Пані Галина розповіла, що 29-го червня ввечері їй стало погано, а вночі стан різко погіршився. Щодо симптомів, то це були рвота, біль в області нирки. Додалися й переживання, адже, каже жінка, не розуміла чому так сталося. Пов’язувала це і з тим, що напередодні вийшов камінь. Жінка лише пила знеболююче, до медиків не зверталася.

Щодо тієї ночі, коли пані Галині стало зле, то її мати викликала швидку. Медики привезли хвору в приймальне відділення Борщівської районної лікарні. Там черговий лікар обстежив жінку та поставив діагноз – отруєння грибами. На попередження жінки про хворі нирки ніхто не зважав, натомість медики наполягали розмістити хвору у відділені терапії. Родичі Галини розуміли, що проблема серйозніша, тим більше її організм може погано реагувати на ліки. Таке траплялось уже неодноразово, каже мама.

За словами матері Галини – Ольги Осадчук, тоді вони належної допомоги не дочекалися і жінка зателефонувала знайомій медсестрі, оскільки колись також  працювала у цій же лікарні медсестрою. Та погодилась допомогти.

Наступного дня хвору Галину все ж обстежили та діагностували запалення нирки. Галина Осадчук уже пройшла лікування і зараз перебуває вдома. Проте ця ситуація і досі на слуху, приятель жінки Ігор Сцібайло здивований чому їй одразу не надали допомогу і розмістили в операційному відділені.

У лікарні після цього випадку провели службове розслідування, в ході якого виявили, що отруєння у Галини справді не було. Проте лікарі гінекологічного відділення, які все ж надали першу допомогу жінці, написали пояснюючі. Зараз їхні дії класифікують, як порушення. А щодо неправильного діагнозу і медиків приймального відділення Галина Осадчук зауважує, що просто хоче, щоб медики відповідальніше ставились до свої роботи.

Отож ситуація, яка трапилась у родині Осадчук доводить, що іноді потрібно боротись до останнього заради найважливішого – людського життя. Проте, чи покарають справді винних, які не лише не надали необхідної допомоги, а й поставили невірний діагноз – невідомо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,