03.05.2024

Грі “Гурби-Антонівці” бути: на Тернопільщині готуються організувати одну із найбільших патріотичних розваг

Креатор буд

На межі Рівненської та Тернопільської областей проведуть гру “Гурби-Антонівці”. Сьогодні це найбільша в Україні патріотична теренова гра для молоді, віком від 18 до 30 років. Традиційно змагання проводять весною, але через епідемію коронавірусу захід перенесли.

Голова Тернопільського осередку Молодіжного націоналістичного конгресу Василь Панькевич розповів, що проведуть гру у масках, з дотриманням передбачених карантинних обмежень.

Загалом цього року на Гурби має приїхати близько трьохсот людей. По сто учасників в обох куренях. Решта – це, так звані, диверсанти та оргкомітет.

Василь Панькевич зауважує, кістяк учасників – це представники з Львівської, Сумської та Івано-Франківської областей. Інші ж регіони розподілені між двома куренями.

Теренову гру організовують між селами Смига, Рівненської області, та Антонівці, Тернопільської області.  Місце обране не випадково. У далекому 1944 році саме тут відбувся найбільший бій УПА проти НКВС. Організатори кажуть, “Гурби-Антонівці” – це кузня послідовників воїнів.

Сама гра триває 60 годин без перерви. Часто найцікавіші події розгортаються вночі. Учасники ночують без наметів, організованого харчування немає. “Життя” учасника – це нарукавна пов’язка. В одного куреня – жовта, в іншого – червона. За перемогу змагаються 2 курені – “Вовки” та “Леви”. Є ще 3-тя команда – курінь “Диверсанти”, який не претендує на перемогу, але чинить перепони для “вовків” і “левів”. Колір їхніх нарукавних пов’язок – синій.

Секретар-референт Тернопільського обласного осередку МНК Оксана Семенець розповідає, що кожного учасника гри можна «вбити». Він має певну кількість життів. На весь час гри – 5 життів.

Перемогти у грі означає здобути найбільшу кількість балів: знайти ворожий штаб з прапором та втримати свій.

Організатори кажуть, на теренову гру їдуть за драйвом й емоціями. Як бонус, тут знаходять нових друзів, краще розуміння героїчної історії своєї країни і бажання діяти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,