25.04.2024

Гравці регбійного клубу Тернополя стали донорами крові

Ваша реклама

Сьогодні гравці Тернопільського регбійного клубу “Терен” долучились до благодійної здачі крові. Кров зараз дуже потрібна, розповідають в обласному Центрі служби крові. Кожного дня є в середньому 10 донорів. Зараз, зауважують в центрі, цього не достатньо.

13 гравців Тернопільського регбійного клубу “Терен”, сьогодні стали донорами крові. Серед них є ті, хто здає кров не вперше, а є й новачки. Один із них – Ігор Білокопитий розповідає, до ініціативи долучається вперше, проте сподівається зможе здійснювати здачу крові регулярно.

Для  ще одного гравця регбі Володимира Курила – сьогодні вже десята кровоздача. Він переконаний, донорство приносить користь для здоров’я й самого донора. Все ж, зауважує, деякі обмеження є, тому варто дослухатися до фахівців.

Завідувачка відділу заготівлі крові і компонентів Тернопільського обласного Центру служби крові Віра Монастирська розповіла, у зв’язку із послабленням карантину в лікарнях збільшилась кількість операцій, а, відповідно, збільшилась і потреба в донорській крові.

Кров можна здавати загалом для центру крові, а можна обрати конкретний заклад чи людину, яка потребує такої допомоги. Це може бути лікарня, пологові, адресна допомога конкретній людині. Особливо поповнення крові  потрібні у час карантину, коли кров на вагу золота. Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна, який також сьогодні став донором, зауважує, гравці в регбі – хороші донори і радо відгукуються на подібні ініціативи.

Серед донорів наша знімальна група помітила і Віталія Тильного – учасника гумористичного “Вар’яти-шоу”. Він розповів, вперше став донором три роки тому, коли потрібно було здати кров для дружини перед пологами. Тепер же регулярно, раз у рік, здійснює кровоздачу.

Учасники ж регбійного клубу “Терен” переконані, їхнє донорство може допомогти врятувати чиєсь життя, а така ініціатива може заохотити тернополян ставати донорами та вести здоровий спосіб життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,