20.04.2024

Домівка для 6 дітей: на Тернопільщині відкрили дитячий будинок сімейного типу

Ваша реклама

Ірина, Галина, Аліна, дві Вероніки та Сергій – це діти Оксани Алєксєєвої, і разом вони – одна велика та дружня сім’я. Мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу розповіла, що два роки тому у родині трапилось лихо – разом із дружиною загинув рідний брат пані Оксани. У чоловіка було четверо дітей: двоє власних та двоє під опікою. Отож, без вагань жінка вирішила взяти під опіку дітей брата.

Пані Оксана каже, коли побачила, що все вдається – вирішила створити дитячий будинок сімейного типу.

На той момент у Оксани Алєксєєвої було троє дорослих дітей та 5-річна донечка Аліна. Мати-вихователька зазначає, дівчинка радо прийняла нових сестер та брата. Але тоді у сім’ї постала проблема із житлом, адже проживала у Підволочиському районі, в селі Кам’янки разом з батьками.

Тому почали шукати меценатів, які б із цим допомогли. Минулого року пані Оксана пройшла навчання, отримала про це відповідні документи та взялись за пошуки будинку.

Сім’я дуже зраділа, коли їм виділили трикімнатну квартиру на базі житлового приміщення Соціального центру підтримки дітей та сімей “Відкрите серце” у Зборівському районі. Тоді жінка взяла на виховання ще одну дитину, позбавлену батьківського піклування. Зараз пані Оксана та її шестеро дітей обживаються на новому місці: малеча відвідує школу, а мати – облаштовує побут.

Привітав пані Оксану із новосіллям та створенням дитячого будинку сімейного типу голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Він зазначив, що зараз в області діє 12 таких. Загалом  у будинках сімейного типу та прийомних сім’ях проживають 220 дітей-сиріт.

Додамо, реалізовують створення ДБСТ у  Тернопільській області завдяки проєкту Міністерства соціальної політики України “Модернізація системи соціальної політики населення України”.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,