02.05.2024

Дітей військових привітали із Великодніми святами волонтери “Платформи Єдності” у Тернополі

Креатор буд

Казкова вистава та солодощі. Такими приємними сюрпризами завершилися Великодні свята для діток наших військових у Тернополі. Волонтери “Платформи Єдності” спільно із драматичним театром підготували для малечі виставу “Троє поросят”. А після казки дітки отримали солодкі подарунки.

Родини із дітками зійшлися до драматичного театру у Тернополі на виставу “Троє поросят”. Її з нагоди великодніх свят організовують, зокрема, для малечі наших захисників. Володимир Місько — волонтер “Платформи Єдності” сам колишній військовий і тому розуміє, наскільки важливо підтримувати дітей, поки хтось із родини служить.

“Коли ти перебуваєш далеко від дому і в місцях, де є постійний ризик, відчуття розуміння сім’ї, те, чи твої діти у безпеці, чи вони мають повноцінне життя, дуже важливе для тебе. Колеги запрошували і моїх діток на різні заходи. Зрештою, і сьогодні мої діти теж тут разом із доньками та синами моїх побратимів”, — сказав колишній військовий, волонтер БО “Платформа Єдності” Володимир Місько.

Та виставу-казку про трьох поросят показують не лише для сімей військових. Тут також дітлахи наших рятувальників, дітки сироти і напівсироти, малеча з інвалідністю.

“Треба хоч якусь частинку тепла передавати їм. Вони мають забутися хоча б на годину-дві про той стан, який є в державі. Вони мають поринути в країну веселощів, дитячих ігор. Відволіктися від поганих подій”, — відзначив волонтер БО “Платформа Єдності”, депутат Тернопільської міської ради Юрій Смакоуз.

Показ вистави став заключним з ряду заходів волонтерського центру “Платформа Єдності”, які організовували протягом свят для діток у Тернополі.

“Ми організували виготовлення великодніх оберегів для військових. Формували великодніх кошиків, які освячували священники. А діти долучали ті великодні обереги і ми все відправляли на передову нашим хлопцям”, — розповів голова БО “Платформа Єдності” Тарас Серетний.

Сьогодні ж смаколиками пригощали і діток. Після вистави усі присутні отримали солодкі подарунки. Найголовніше, дітки у захваті, кажуть, що свято їм сподобалося.

Тато Владислава – рятувальник. Хлопчик задоволений сьогоднішнім святом, як і Єлизавета. Її батько військовий. Дівчинка вже не вперше бере участь у заходах, які організовує волонтерський центр.

Загалом “Платформа єдності” займається волонтерською роботою уже понад рік. Долучаються і благодійники, зокрема Павло Коломієць. Центр організовує благодійні акції для різних категорій населення, аби хоч трохи допомогти людям у час війни.

“Ми залучаємо до заходів не тільки дітей міста Тернополя, а і всієї області. Ми і з територіальними громадами співпрацюємо, працюємо з дітьми, які залишили ті території, де зараз неможливе проживання”, — підкреслила волонтерка БО “Платформа Єдності” Леся Серетна.

Загалом подивитися виставу і отримати солодкі подарунки до драмтеатру запросили майже півтисячі діток і їхніх родин.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,