23.04.2024

Дідух власноруч: секрети створення головного різдвяного атрибута розповіли тернополянам

Ваша реклама

Один з головних атрибутів різдвяних свят. Діду́х — символ добробуту, благополуччя і достатку. Для наших предків він був своєрідним оберегом. І напередодні Різдва роблять їх досі.

Отож, як зробити один з символів різдвяних свят вдома, що для цього потрібно і скільки коштував би саморобний дідух. “Т1 Новини” разом із Антоніною власноруч зробили один з головних атрибутів українського Різдва.

Для створення дідуха можна використовувати пшеницю, ячмінь, овес, або ж інше сухоцвіття. Наші ж предки робили головний різдвяний символ дещо по-іншому.

“Дідух робився з початкового снопа, або ж з останнього, який робився на городі. Також іноді додають освячені квіти з різних свят, Маковея чи Спаса. Все це добавляють до дідуха”, — розповідає майстриня Антоніна Іванюк.

Складати колосся можна в довільному порядку. В центр своєї композиції Антоніна ставить пшеницю, а далі додає овес та сухі квіти. Весь процес створення зайняв 20 хвилин. Впоратися з роботою зможуть навіть діти, переконує майстриня.

Напередодні свят придбати готового дідуха зовсім не складно, та створити його власноруч — набагато цікавіше. Прикрашати його можна дрібним декором, додавати яскравих стрічок, експериментувати з розмірами та формами. Найголовніше, приступати до роботи з добрими думками.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,