06.05.2024

Десятки тернополян долучилися до масштабного Маршу захисників України у Києві

Ваша реклама

Тисячі українців долучилися до Маршу захисників України, який відбувся у Києві до Дня Незалежності. Серед учасників ходи – і представники Тернопільщини. Це добровольці, волонтери та небайдужі краяни.  Вони поїхали у столицю попри те, що військовий парад вже другий рік поспіль скасовує діюча влада.

Доброволець, ветеран війни на Донбасі Дмитро Гайдуцький наголосив, що 29-та річниця Незалежності – надзвичайне свято. Зізнався, що і у нього, і в його  побратимів піднесений настрій. Адже це свято – привід зібратися, обійнятися та привітати один одного.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна каже, що якщо влада не буде організовувати таких заходів, то це організує “Європейська солідарність”, “Справа громад” чи інші організації або просто волонтери і воїни, які захищали і захищають українську землю від російського окупанта.

Активіст ГО “Справа громад Тернопіль” Михайло Паламарчук також переконаний, що люди можуть активізуватись і самостійно, аби показати, що готові боротися з окупантом.

Разом із захисниками участь у марші взяв і п’ятий президент України Петро Порошенко. Він наголосив – наступного року, в тридцятиріччя Незалежності, має відбутися справжній військовий парад. Бо це – символ для кожного українця.

Петро Порошенко звернув увагу і на те, що місцеві вибори мають стати потужним сигналом, який дасть зрозуміти «слугам», що “триумфальное шествие зеленой власти” завершилося.

Українці подякували нашим воїнам за мирне небо на сході країни і разом заспівали гімн.

Зазначимо, вже другий рік поспіль ветеранські організації України проводять Марш захисників у День Незалежності. Ця хода вулицями Києва є альтернативою офіційній програмі святкувань.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,