25.04.2024

Депутати ТМР вимагають у Зеленського припинити переслідування церкви та громадських активістів

Ваша реклама

Депутати Тернопільської міської ради прийняли звернення з приводу припинення політичних переслідувань. Йдеться про громадських діячів, активістів та патріотів.

Крім того, вимагають не переслідувати 5-го президента України – Петра Порошенка, який, за словами ініціаторів звернень, а це – «Європейська солідарність», став основним опонентом політрепресій.

Окреме звернення підтримали депутати стосовно політичного переслідування за фактами так званого національного міжконфесійного розколу.

Секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада каже, прийняли звернення, щоб зупинити практику політично вмотивованих переслідувань та домогтися того, щоб влада сконцентрувала всі зусилля на дотриманні Конституції та на об’єднанні суспільства задля боротьби з російським агресором.

Депутат ТМР Павло Бич акцентує, що ті обставини, які зараз створені – це тиск на українську церкву та українську державу. Українці мають право молотися в українських церквах, а не в церквах, чий центр знаходиться в Москві чи інших центрах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,