08.05.2024

День народження на чужині: нацгвардійці привітали Віталія Марківа зі святом

Креатор буд

День народження на чужині. Віталію Марківу, учаснику війни на сході України, 16 серпня виповнилось 31. Військовослужбовці 2 батальйону 2 Галицької бригади Національної гвардії України в день народження Віталія записали коротке відео-вітання.

Зараз Віталій Марків перебуває в італійській в’язниці. Минулого року тамтешній суд визнав його винним у вбивстві під Слов’янськом фотожурналіста Андреа Роккеллі. Вирок – 24 роки позбавлення волі. Сам Віталій, його рідні і небайдужі вже кілька років намагають довести, що військовий невинний і не вбивав журналіста.

Вже більше року українці в різних містах світу виходять на акції протесту в підтримку Віталія Марківа. У липні 2019 року у Хоросткові десятки людей вийшли підтримати свого земляка.

Класна керівниця Віталія Надія Максимчук згадує, це був шок і несподіванка для них. В Італію Віталій поїхав до рідної мами. Люди і не сподівалися, що воїнів можуть арештувати за війну на своїй землі.

Попри вирок волонтери та тисячі українців не здаються і продовжують боротьбу за свободу Віталія Марківа. А у день народження військового привітали нацгвардійці з усієї України.

Кожен сподівається на справедливий вирок суду і очікує на скоріше повернення Віталія додому.

“З Днем Народження, брате. Ми з тобою”, − наголошують небайдужі до долі захисника.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,