23.04.2024

День медика і карантин: як вітають фахівців напередодні професійного свята

Ваша реклама

Із карантинними подарунками напередодні Дня медичного працівника завітали благодійники до регіонального фтизіопульмонологічного центру. Волонтери передали захисні костюми для медиків, які працюють із хворими на COVID-19.

Маріанна Юрик розповіла, що жіноче крило «Європейської Солідарності» вже вкотре допомагає медикам. Адже вдячні їм за роботу, особливо, в умовах карантину.

Через загострення ситуації із коронавірусом і збільшення кількості хворих, Генеральний директор КНП “Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр” Вадим Рудик звернувся до благодійників із проханням допомогти захистити медиків. Сьогодні вони отримали 30 захисних костюмів.

Зараз у цьому медзакладі перебувають 10 важкохворих на COVID-19. Допомогу їм надають 36 медиків, які працюють позмінно – по 6 годин у повному захисті.

Цього року свята, як такого, у них не буде, зауважує Вадим Рудик. Головне – зберегти життя і здоров’я працівників. Все ж, премії до зарплати медикам виплатять.

Після відвідин центру, благодійники попрямували вітати медиків на Підгаєччині. Тим часом у Тернополі цю місію взяла на себе чоловіча частина “Європейської Солідарності”.

Із подарунками завітали у міські лікарні Тернополя, зокрема, до дитячої. Вітали метровим тортом, вагою 20 кілограм. Секретар міської ради Віктор Шумада зауважив, що  Тернопільска дитяча лікарня унікальна, адже це єдиний заклад в Україні, де не було жодної дитячої смерті через коронавірус, що, звичайно, свідчить про професійність лікарів.

Директор ж КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Андрій Артимович зізнався, що медикам неабияк приємно приймати такі вітання та чути, що їхню роботу цінують.

Зазначимо, День медичного працівника в Україні відзначатимуть цієї неділі, 21-го червня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,