20.04.2024

ЦВК: визнано обраними 133 місцевих голів та депутатів 108 місцевих рад

Ваша реклама

За інформацією, яка надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії від територіальних виборчих комісій та розміщена на офіційному вебсайті ЦВК, станом на 12:00 2 листопада 2020 року встановлено результати місцевих виборів з виборів депутатів 108 місцевих рад у 23 регіонах.

До однієї районної ради обрано 22 депутатів, до 15 міських – 393 депутатів, до 26 селищних – 549 депутатів та до 66 сільських – 1438 депутатів. Окрім того, визнано обраними 133 голів  (27 – міських, 30 – селищних, 76 – сільських)  також у 23 областях.

Більш детально ознайомитися із результатами місцевих виборів можна за посиланнями:

https://cutt.ly/bgUDOno

https://cutt.ly/dgUmL1p

На всіх виборчих дільницях уже завершено процес підрахунку голосів виборців, складання відповідних протоколів ДВК та передачі їх разом з іншою виборчою документацією до сільських, селищних і міських ТВК. Водночас ще тривають процеси уточнення протоколів про підрахунок голосів виборців окремих ДВК та проведення повторного підрахунку голосів виборців окремими територіальними виборчими комісіями на підставі відповідних рішень.

Також відбувається передача протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.

Так, у всіх регіонах України районні ТВК прийняли 1 076 таких протоколів, що становить майже 71,7 % від загальної кількості протоколів, які мають бути отримані. Своєю чергою обласним ТВК передано 914 протоколів (майже 67 %).

Нагадуємо, що сільські, селищні та міські ТВК складають протоколи про результати виборів з виборів депутатів сільської, селищної та міської ради, а також відповідного сільського, селищного та міського голови. Окрім того, зазначені ТВК складають протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів районної та обласної ради, які передають до відповідних районних і обласних ТВК. Останні на підставі цих протоколів встановлюють результати виборів депутатів районних та обласних рад.

Результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мають бути встановлені не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування, тобто до 6 листопада 2020 року включно.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,