26.04.2024

Чортківські віолончелісти підготували новорічний репертуар, доступний онлайн

Ваша реклама

“Щедрик”, “Jingle Bells” та кілька колядок у супроводі віолончелі. Такі музичні твори напередодні новорічно-різдвяних свят вивчили учні Чортківської музичної школи. І хоча у репертуарі є іноземний твір, все ж зізнаються, найбільше до вподоби рідне, українське.

До прикладу, “Щедрик” учасники дитячого зразкового ансамблю віолончелістів у м. Чортків вивчали протягом двох тижнів, за цей час кожен повинен достеменно вивчити свою партію.

Керівниця ансамблю та хору, викладачка класу віолончель Чортківської музичної школи Оксана Горєлова зазначає, аби твір звучав відмінно – необхідно правильно підібрати партії кожному виконавцю. Під час виконання творів, музикант повинен максимально продемонструвати свій талант, вміння та відчуття ритму.

У цьогорічній новорічно-різдвяній програмі підібрали саме такі твори, які даруватимуть людям святковий настрій, та нагадуватимуть, що зима – це період чудес. Оскільки зараз ми живемо в умовах епідемії коронавірусу, а на території України діє жорсткий карантин, виконавці свої виступи записують на відео та публікують у соціальних мережах, аби якомога більше людей це переглянули. Новорічні твори виконують музиканти різного віку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,