29.03.2024

Чому в Україні на дільниці прийшла рекордно мала кількість виборців

Креатор буд

Явка на місцевих виборах в Україні на порядок нижча, ніж 5 років тому. Експерти констатують, у 2015-му проголосувати на дільниці прийшли 46,5% виборців. Цьогоріч ж ця цифра менша майже на 10% і становить 37%. Варто зауважити, поміж усіх інших регіонів країни Тернопільщина має один з найвищих показників явки на вчорашніх виборах – 45%.

Це означає, що проголосувати на дільниці вчора пішов майже кожен другий житель області. Ті ж, хто вчора не голосували кажуть, на це мали об’єктивні причини. Дехто запевняє, що якби мав таку можливість, то обов’язково б проголосував.

Інші ж, опитані Т1 новини, кажуть, не пішли вчора на дільниці через стан здоров’я, або ж не встигли змінити місце голосування.

Ті ж тернопляни, які ходили голосувати кажуть, попри всі обмеження і додаткові нововведення, навіть не задумувалися про те, чи йти на вибори.

А от в деяких інших регіонах України явка була на понад 10% нижчою, ніж на Тернопільщині. Так найактивнішими були виборці з західних і центральних регіонів, кажуть у ЦВК. Найменше охочих проголосувати прийшли на дільниці в Донецькій і Миколаївській областях, зазначив голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко.

У ЦВК додають, однією з причин такої низької явки на місцевих виборах можуть бути саме карантинні обмеження.

Загалом ж, вчора на виборчі дільниці в Україні прийшли понад 10 мільйонів громадян.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,