02.05.2024

Британська акторка Кіра Найтлі озвучила щоденник 12-річної дівчинки з Харкова

Ваша реклама

Озвучила щоденник дитини, яка втекла від війни. Британська акторка Кіра Найтлі озвучила щоденник 12-річної біженки з Харкова. Єва Скалієцька разом із бабусею евакуювалася із зони бойових дій на захід України. В одному із шкільних залів, де мешкали переселенці, родину зустріли британські журналісти. тоді дитина розповіла їм про свої нотатки.

Новину повідомили у видавництві Bloomsbury, яке виграло права на публікацію щоденника дівчинки. Це те саме видавництво, що видавало у Великій Британії книжки про Гаррі Поттера, пише ВВС.

“Це неймовірно важлива історія, яка є водночас сильною та глибоко зворушливою. Я вважаю за честь бути частиною цієї публікації, розповідаючи надзвичайну історію Єви про натхнення та хоробрість”, – зазначила Найтлі.

У щоденнику Кіра описала свої переживання у перші дні війни. Від обстрілів дівчинка ховалася у підвалі.

“Я почала писати цей щоденник, щоб допомогти собі впоратися із болісними почуттями і записати пережите, щоб через багато років я могла згадувати, як моє дитинство було зруйноване війною”, – розповіла дівчинка і подякувала журналістам, які “повністю змінили моє життя”.

Саме представники ЗМІ допомогли дівчинці та її бабусі перейти угорський кордон і зараз вони живуть у Дубліні, вдома у місцевої шкільної вчительки.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,