29.03.2024

Музика і війна: які пісні додали у свої плейлисти тернополяни

Креатор буд

Музика. Як змінилися і чи змінилися взагалі плейлисти українців за останні 4 місяці. Що ж, тут сміливо можемо казати: так – змінилися. Люди реагують не лише на походження співака, але і мову виконання пісень.

Усе російське потрапляє в бан. Українське отримує лайк, та разом із тим, у слухачів у вухах звучить і чимало англомовної музики.

Нагадаємо, Верховна Рада України нещодавно заборонила російську музику в медіа та у громадських місцях. Закон вводить заборону на проведення гастрольних заходів, учасники яких – є громадянами держави-агресора.

Українська мова і музика зараз проходять так би мовити “чистилище”, переконаний медіапродюсер Андрій Стадницький. Настав час, коли українська культура стає взірцем для всього світу.

Все ж, оглядаючись назад, більше українського продукту, зокрема, музичного, з’явилось не лише за останні 4 місяці, а за останні роки. А події 24 лютого 2022-го –  пришвидшили ці процеси і змусили ще більше звернути увагу на своє українське. Які сьогодні пісні у плейлисті тернополян — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,