20.04.2024

Бої в лісах Шумщини: на Тернопільщині стартувала теренова гра “Гурби-Антонівці”

Креатор буд

Теренова гра, яка виховала не одне покоління патріотів. Більше сотні хлопців та дівчат зі всієї України приїхали на Тернопільщину, аби взяти участь у спортивно-патріотичній грі «Гурби-Антонівці».

Володимир Ліберда – учасник теренової спортивно-патріотичної гри “Гурби-Антонівці” тут вже втретє, приїхав він з Житомирської області. Каже, тільки на цій грі розумієш, що погодні умови та комфорт є несуттєвими, бо без цього можна обійтися.

Щодо, власне, гри, то спочатку учасники розгортають прапори і слухають короткий інструктаж. Адже цього року «Гурби Антонівці» відбуваються у новому форматі, з дотриманням карантинних обмежень – температурний скринінг, масковий режим та дотримання дистанції. Що стосується самих правил гри, то вже впродовж 17-ти років вони залишаються незмінними.

Співорганізатор теренової спортивно-патріотичної гри “Гурби-Антонівці” Сергій Репік каже, задіяна площа – 20 квадратних кілометрів, гра триває 60 безперервних годин. Є дві команди, які змагаються, та 3 команда, це – диверсанти.

Ще один співорганізатор Тарас Мартинів зазначив, що гра відбувається весною вже 18 років поспіль, але цього року були вимушені провести її восени через карантин.

Після урочистої церемонії відкриття коротка інструкція для новачків і підготовка до першого бою.

Всі учасники впродовж гри житимуть у лісі, а за дотриманням правил наглядатимуть спостерігачі. Переможе та команда, яка збереже більше життів і захопить прапор суперників. Завершуються змагання 20-го вересня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,