19.04.2024

Міністр закордонних справ України 2007-2009 рр. провів лекцію для майбутніх дипломатів у ЗУНУ

Креатор буд

Вже два роки поспіль у Західноукраїнському національному університеті діє проєкт «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес, міжкультурні комунікації». До студентів завітав Володимир Огризко – міністр закордонних справ України 2007-2009 років. Він поспілкувався про оцінку загальної геополітичної ситуації нашої держави.

Обговорили також питання міжнародної діяльності закладу вищої освіти у час повномасштабної війни. Сучасний університет, на думку пана Волождимира, має мати три основні характеристики: високий професіоналізм, україноцентричність, вміння бути лідером.

Каже, після 24 лютого світ змінився кардинально. І ми змінили свою думку про сприйняття росії як партнера, бо насправді це фашистська держава. А зараз нам як ніколи важливо говорити про майбутнє, а саме роль України в світоустрої.

“Це справді буде новий світоустрій. І я думаю, що ми в цьому плані скажемо своє вагоме слово, як країна, яка повернула захід до розуміння цінностей, і яка зламає хребет оцьому російському фашизму”, — відзначив Володимир Огризко.

Лекцію слухали студенти спеціальності міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій, майбутні дипломати та студенти міжнародно-економічних відносин.

Основними тезами лекції стало те, що ми повинні розширювати свій кругозір та знати максимально багато інформації про те, що коїться сьогодні в світі і яке місце займає Україна.

На заході також виступив і Павло Кривонос, радник Міністра закордонних справ України. Зі студентами він обговорив публічну дипломатію України під час війни.

“Наша генеральна дирекція займається обслуговуванням дипломатичного корпусу в Києві та по Україні. А також ми робимо видавничу діяльність ми привезли ряд книг, які ми видаємо. Зокрема і “Україну дипломатичну” 23 том”, — відзначив радник міністра закордонних справ України Павло Кривоніс.

Студенти кажуть, такі заходи для них дуже актуальні, бо тут можна отримати багато корисної інформації спілкуючись із дипломатами різних країн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,