02.05.2024

Білецька ОТГ відзначила подвійне свято

Креатор буд

Подвійне свято у Білецькій громаді. Там відзначили другу річницю створення ОТГ та освятили адміністративний будинок сільської ради.

У приміщенні працюють, зокрема, сільський голова, виконавчий апарат, проводять сесії і засідання виконкому, а незабаром відкриють ще й Центр надання адміністративних послуг – ЦНАП.

Настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці с. Біла Роман Гриджук зауважив, що за 2 роки від часу творення громади вже видно результати роботи. З нагоди свята отець Роман передав голові ОТГ подарунок – Біблію.

Депутатка Білецької сільської ради Ольга Хіночек розповіла, що саме приміщення пам’ятає ще з дитинства. Тоді це була закинута і недобудована споруда. Зараз же – велике приміщення використовують в адміністративних цілях.

Цьогорічне святкування Дня громади у Білій проходило в режимі онлайн. Освячення адміністративного будинку було єдиною урочистою подією, на яку запросили священників із усіх парафій, що на території Білецької ОТГ.

Жителі громади тішаться – за майже 2 роки побачили багато змін, та очікують на ще більше. До прикладу, пані Наталя, зауважила, що голова громади – добрий господар, який і роботу організувати вміє, і грошима розпоряджається вправно.

Голова ж Білецької сільської ради Дмитро Малик розповів, що адміністративний будинок не лише красивий, а й відповідає усім європейським стандартам. Окрім цього, у Білій незабором буде ЦНАП та добудовують садочок.

Зауважимо, 24-го липня 2018 року голова обласної держадміністрації підписав розпорядження про створення Білецької ОТГ. Тож, День громади так і відзначають – у неділю наприкінці липня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,