20.04.2024

Автостоп на Гусятинщині: яке транспортне сполучення у “червоній” зоні

Ваша реклама

З 7-го вересня заручниками «червоної» зони стали одразу декілька районів Тернопільщини. Серед них – Гусятинський. Щоб побачити життя людей цього куточку області, туди вирушила наша знімальна група.

Приїхавши на районну автостанцію побачили лише один автобус, без водія і з табличкою “нерегулярні перевезення”. В той час як людей, яким потрібно дістатись додому, чимало. Серед них – пан Михайло. Чоловік намагається доїхати в потрібне місце автостопом, запевняє, зараз це єдиний можливий метод пересування.

Близько 4-х годин очікує на автобус і пан Василь. Сподівається, що бодай хтось погодиться його підвезти. Чоловік обурений, приїхав у райцентр по справах, а застряг на весь день.

Поки знімальна група Т1 новини спілкувалась із людьми, на автостанцію приїхав автобус Хмельницький-Івано-Франківськ. Проте жодного пасажира із цієї станції водій, пан Володимир, не взяв. Пояснює, що звідси брати пасажирів – не можна.

Касирка ж автостанції м. Гусятин Марія Маслій розповіла, що всі автобуси курсують у звичному режимі, окрім приміських – вони не вийшли на рейс. На всі інші напрямки квитки продають. Але водії відмовляються брати пасажирів із цієї станції, адже недавно за це їх штрафувала поліція.

Як жити у так званій “червоній зоні”, люди не знають. Вони у розпачі та обурюються, адже навіть високий рівень захворюваності на коронавірус не повинен так впливати на їхнє життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,