20.04.2024

Аби отримати громадянство України, іноземцям доведеться складати кілька іспитів

Креатор буд

Фото: Українська Правда

Іспити для іноземців, які хочуть отримати громадянство. Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №7606 про внесення змін до Законів України “Про громадянство України” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо умов прийняття до громадянства України, який передбачає обов’язковий іспит, зокрема з української мови для отримання громадянства. За відповідне рішення проголосували 309 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає встановлення зобов’язання для іноземця, який хоче набути громадянства України, скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою. При цьому іноземець має 2 роки на складання іспитів. В іншому разі така особа втрачає громадянство.

Аналогічні умови для прийняття громадянства України встановлюються і для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною та прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, або які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, у тому числі які нагороджені державною нагородою, або які отримали посвідку на тимчасове проживання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,