30.04.2024

Бус із передової: у військовому коледжі в Збаражі відновлюють навчальний транспорт

Креатор буд

Мікроавтобус, який називають «цілодобовий дощ», адже якщо падає з неба, то в цьому транспорті – не сховаєшся. Із 2014-го бус служив захисникам у зоні ООС у різних підрозділах, тепер же – його відновлюють у військовому коледжі у Збаражі.

Заступник начальника з військової та фізичної підготовки ДНЗ “Тернопільський професійний коледж із посиленою військовою та фізичною підготовкою” Роман Мельник розповідає, що такий транспорт дістався навчальному закладу від військовослужбовців з передової.

Вже рік цей бус – чи не єдиний транспорт у військовому коледжі в Збаражі. Ним возять курсантів на різні вишколи та події, проводять навчання. Роман Мельник каже, що завдяки цьому курсанти вчаться, зокрема, правильній роботі диверсійної групи.

Бус навіть частково став героєм відеокліпу на пісню “Україно, ти належиш мені”.

Загалом у коледжі понад 300 курсантів. Максим Хлопецький навчається на другому курсі. Хлопець каже помітив, що навчальний заклад постійно покращують, роблять ремонти, та студенти розуміють, що все одразу зробити важко. Наразі проблемою залишається якраз транспорт, який насправді дуже потрібний.

Вже рік, каже Роман Мельник, фактично, власними силами ремонтує бус, аби той був на ходу. Але тепер звернувся до друзів і небайдужих, щоб допомогли відремонтувати транспорт капітально, адже тоді він буде повноцінно служити військовому коледжу. Відгукнувся на прохання про допомогу, окрім інших, і музикант Андрій Підлужний, з яким товаришує Роман. На можна дізнатися більше інформації про це.

Курсантам військового коледжу транспорт дуже потрібен, і оскільки наразі немає можливості придбати новий автобус, просять допомогти відремонтувати той, що є. Більше інформації, як це можна зробити можна отримати за номером телефону Андрія Підлужного – 097-883-30-80 або сторінці музиканта у соцмережі. Адже саме він погодився взяти на себе організаційні і комунікаційні моменти.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,