18.05.2024

+277 гривень: тернополяни розповіли, на що витрачатимуть мінімалку 5 тисяч

Ваша реклама

+277 гривень в гаманець. З 1 вересня в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Тепер вона становить 5000 тисяч гривень. Ми запитали у тернополян, чи достатньо цієї суми, щоб прожити місяць?

Опитані кажуть – для когось цих грошей не вистачить, навіть на базові потреби. Адже варто врахувати витрати на одяг, харчування та оплату комунальних послуг. А якщо говорити ще про поїздки?

В інших містах України цієї суми не вистачить і на це. Наприклад, у Дніпрі та Кропивницькому більшу частину нової мінімалки доведеться витратити лише на комунальні платежі. Це добре видно на таблиці, де міста України розмістили з урахуванням всіх платежів на сім’ю з трьох осіб, які проживають без лічильників.

Що стосується того, якою ж в ідеалі має бути мінімальна заробітна плата для комфортного життя, то тут думки тернополян розійшлися.

Дехто каже, що це має бути хоча б 10 тисяч на місяць. Комусь необхідно 20 тисяч, а хтось впевнений, що для Тернополя достатньо і 8-9.

Підвищать заробітну плату – зростуть податки для підприємців. Деякі тернополяни занепокоєні, адже збільшення мінімалки на 277 гривень може значно вдарити по малому та середньому бізнесу. До того ж, через таке підвищення прогнозують інфляцію.

Додамо, вже з нового року в Україні планують підвищити заробітну плату до 6000 тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,