25.04.2024

24 березня — Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Ваша реклама

Сьогодні у світі відзначають День боротьби з туберкульозом. Дату обрали невипадково, бо саме цього дня в 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, яка спричиняє небезпечну хворобу. Відтоді науковці та медики отримали значно більше можливостей для діагностики та лікування туберкульозу.

Це складна та загрозлива недуга, проте хворі можуть вести звичайне життя та бути безпечними для оточуючих за вимог дотримання інфекційного контролю. Тому вже після початку лікування інфіковані туберкульозом можуть перебувати вдома. А після двох тижнів протитуберкульозної терапії, хворий не виділяє збудника хвороби.

Спричиняє недугу паличка Коха, вона надзвичайно живуча. Тому всім варто знати шляхи запобігання інфікуванню. Слід дотримуватися правил особистої гігієни, вдома регулярно робити вологе прибирання.

Вкрай важливо пам’ятати головне правило: при симптомах нездужання (тривалий кашель, температура, нічний піт, схуднення без причини, втома) – не зволікайте з візитом до лікаря. Звертайтеся до будь-якого найближчого медзакладу. Якщо лікар запідозрить хворобу, вас скерують до профільного фтизіопульмонологічного центру.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,