20.04.2024

День боротьби із туберкульозом: Тернопілля серед лідерів щодо зменшення кількості хворих

Креатор буд

Сьогодні, 24 березня – Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Це небезпечне інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом.

Як розповів генеральний директор КНП «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Вадим Рудик, на сьогодні в області 38 хворих.

Тернопільщина на першому місці щодо зменшення кількості виявлення хворих на туберкульоз. Статистика нових хворих за останній рік зменшилася на 51 відсоток. У 2020 у медзакладі пролікували 270 хворих, із яких вилікували майже 90 відсотків.

За останні 5 років в області реорганізували фтизіатричну службу. Якщо раніше працювало 8 протитурбекульозних закладів, зараз працює лише Тернопільський Регіональний Фтизіопульмонологічний Центр.

Зазначимо, що із 27 квітня 2020 року майже рік тому, у Фтизіопульмонологічному Центрі почали лікувати хворих на COVID-19. Зараз, кажуть у медзакладі, ситуація ускладнилася, сюди поступає все більше хворих.

Генеральний директор КНП «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Вадим Рудик розповів, що раніше працювали на 59 ліжках, з 22 березня розгорнули ще 20 додаткових ліжок і їх уже скоро не буде вистачати.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,