28.03.2024

17 листопада – Міжнародний день студента: як цей день святкували колись, а як відзначають сучасні студенти

Креатор буд

Уособлення радощів, креативу та широких можливостей. День студента відзначають сьогодні, 17 листопада. Молодь креативить у плані святкування – вечірки, розмови та тости онлайн, ігри та квести через відеозв’язок. Такі вимоги 2020-го, адже – карантин. Та все ж без святкування, хоч і не гучного, не обійдеться ніхто.

На вулицях Тернополя наша знімальна група зустріла Анастасію. Дівчина студентка кооперативного торговельно-економічного коледжу. Каже, конкретних планів з групою ще не мають, та точно не пропустить пари, а там і видно буде.

Тернопільські студенти зізнаються – епідемія зіпсувала чимало планів, і на 17 листопада вплинула.

Як запевняють студенти– найбільше у цей період їм подобаються пригоди, які з ними трапляються. Кожен сподівається, що матиме що згадати з молодих років.

Згадують свої студентські роки, і ті, хто нині в тролейбусі їздить вже по пенсійному, а не студентському посвідченні. У старшого покоління ми розпитали що ж їм запам’яталось з часів навчання.

До прикладу, Ірина Володимирівна пригадує, що були дискотеки, готували солодощі та придумували собі цікавинки. Зауважує, раніше у студентів таких можливостей, як є в нинішніх – не було.

А пані Світлана пригадує, як насправді вранці не хотілося вставати на пари. Як в переповненому транспорті добиралися на навчання, бо це були 90-ті роки. Вчилися російською мовою і дуже хотіли, і боролися за те, щоб українською вчитися. Пригадує, і як всі дружно, весело тікали з останньої пари. А ще пам’ятає класних викладачів, явим вже багато років вдячна.

Пенсіонерка Ольга Михайлівна згадує, як допомагали одні одним, навіть під час екзаменів – ділилися інформацією, адже тоді Інтернету не було.

Та як би не святкували День студента нині, старше покоління наголошує – студентські роки незабутні, але не лише завдяки пригодам, але і знанням, які вдалося здобути.

Нагадаємо, що мета Міжнародного дня студента – об’єднати молодь всього світу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,