18.04.2024

1238 правоохоронців Тернопільщини стежили за правопорядком на 1183 дільницях

Креатор буд

До несення служби залучили не лише поліцейських, а й військовослужбовців Нацгвардії, співробітників управління надзвичайних ситуацій. Приїхали для підмоги й двадцять двоє колег з департаменту міжнародного поліцейського співробітництва.

У день волевиявлення на лінію 102 надійшло більше сотні скарг про порушення виборчого законодавства. Для оперативного реагування на такі повідомлення та правопорушення кількість нарядів довелося збільшити, – повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

У день голосування фактично усі дільниці розпочали роботу вчасно, за винятком трьох в Тернополі та двох на Гусятинщині. Вони відкрилися з кількахвилинними запізненнями. За словами спостерігачів, усі дільниці під час роботи дотримувалися карантинних вимог. Вчасно почала працювати і дільниця №611111, розповіла голова комісії Валентина Лещишин.

Серед порушень, які фіксували спостерігачі, проведення незаконних опитувань та агітації, знищення, зникнення та фотографування бюлетенів, порушення карантинних норм, відсутність у списках виборців. У Заліщицькому районі на одній з ДВК, каже очільник поліції, пропали 50 бюлетенів і голова комісії звернувся до поліції.

За фактами порушень 25 жовтня правоохоронці Тернопільщини відкрили три кримінальних провадження: два згідно статті 158-1 ККУ – Надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців та одне за статтею 345 частина 2 ККУ – заподіяння тілесних ушкоджень працівнику поліції.

Перевірка щодо решти повідомлень ще триває.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,