14.05.2024

10 тонн медичної допомоги з Данії отримала Тернопільщина

Ваша реклама

В область доставили аналізатори крові, рентген, лікарняні ліжка та апарати швл.

Серед них – 31 апарат штучної вентиляції легень.

Медичне обладнання з Данії привезли на склад спеціального медичного постачання у Збаражі. Звідти його розвезуть у лікувальні заклади області.

Допомогу, загальна вага якої склала 10 тонн, області передали благодійники. Представник закордонної організації у Тернополі розповів – спершу це мала бути невелика допомога розхідними матеріалами, але за кілька днів вдалося зібрати значно більше.

– Познайомилися з людьми там наші друзі, і через 2 дні вони дзвонять і кажуть, що знайшли 13 ось таких апаратів ШВЛ, 13 штук. І ми почали шукати далі. Тобто багато, багато іншого, – каже представник благодійної організації із Данії Іван Гонтар.

В область доставили аналізатори крові, рентген, лікарняні ліжка. Крім того і такі розхідні матеріали, як пробірки, дезінфектори і багато іншого, зауважують благодійники.

– Сьогодні апарат поїде, наприклад, у Почаївську лікарню, в Монастириську лікарню, в інші, і чим більше їх є, ми можемо максимально людям дати допомогу при пневмонії, коли буде дихальна недостатність, – розповідає начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

– Ми плануємо їх у подальшому поставити в обласну інфекційну лікарню, яку ми плануємо відкрити на базі туберкульозного диспансеру. І ці апарати, в кількості 10 штук, будуть там стояти, – зауважує голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш.

Приблизна вартість зібраної у Данії допомоги – 120 тис євро.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,