25.04.2024

Звільнення полонених: Порошенко розповів, чому у 2014-му погодився на участь Медведчука у переговорах 

Креатор буд

Замість слів – дії. П’ятий Президент України Петро Порошенко відверто розповів про комунікації з Медведчуком у 2014-му.

Зі слів лідера ЄС, саме тодішня вимушена співпраця дозволила звільнити українців, захоплених у полон путінським режимом на окупованих територіях Криму, Донбасу та в Росії. «І щоб їх звільнити, я готовий мати справу хоч з чортом лисим».

«Мати справу» – означає виходити із зони власного комфорту. Зустрічатися. Розмовляти по телефону, будь-то Медведчук, чи Гризлов, чи Сурков, чи Путін. І не завжди, згідно з «лисячим правилом» дипломатії, говорити їм те, що ти про них насправді думаєш. Бо якщо ти щиро хочеш звільнити людей, бесіду точно не починатимеш з того, щоб послати співрозмовника під три чорти», – пояснив Петро Порошенко.

Він запевнив, що погодився, аби проросійський політик взяв на себе роль комунікатора між Києвом та Москвою влітку 2014, адже найголовнішим у той момент було звільнення українців із полону ворога. Та дивує лідера ЄС те, що зараз це використовують проти нього та його однодумців.

«Складається враження, що Зеленському Медведчук був потрібен для інформаційної атаки, не стільки на ОПЗЖ та Росію, скільки на «Євросолідарність» та на мене особисто. Псевдосенсацію вони намагаються роздути із загальновідомих фактів. Фактів, про які я неодноразово розповідав в інтерв’ю та на прес-конференціях», – додав лідер ЄС.

Тоді Європейські Солідарності вдалося перебороти Путіна. При цьому Україна жодного разу не порушила принципу «найбільш цінних для Росії злочинців не видавати». Це вже потім, на вимогу президента РФ, Зеленський звільнив просто з лави підсудних беркутів, що розстрілювали Майдан, дадає Петро Порошенко. Він також висловив припущення, що Медведчук повернувся у велику політику в Україні лише тому, що побачив – ніхто з теперішньої влади більше йому не заважає.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,