26.04.2024

Жителі Тернопільщини отримують другу дозу вакцини від СOVID-19

Креатор буд

75-річна Шульгай Софія приїхала до Тернополя із села Забойки на планову другу дозу вакцини від Ковід-19. Першу отримала ще в березні. Про таку можливість їй повідомив місцевий фельдшер. Жінка хоч і не хворіла на коронавірус, але все ж вирішила не ризикувати.

Про другу дозу вакцини дізналась по телефону. Їй зателефонували і запитали, чи зможе сьогодні бути присутньою на вакцинації.
Кілька хвилин і укол готовий. Загалом вся процедура зайняла не більше 5-ти хвилин.

Другу дозу вакцини отримала і журналістка каналу Тернопіль 1 Христина Луцик. Перший укол був 96 днів тому, 13 березня. Тоді вакцинували залишками вакцини АстраЗенека в рамках публічної вакцинації.

Про симптоми, а це температура, слабкість і біль у вакцинованій руці розповіла і журналістка каналу ІНТБ Оксана Мацьопа. Вона теж вакцинувалась в рамках публічної вакцинації.

Загалом побічні реакції після вакцини – це нормально, зауважила директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко. Зараз в області по дві дози вакцини отримали 9428 пацієнтів.

Зазначимо, журналістів вакцинували не у 90-й день. Тому виникли сумніви, чи подіє в такому випадку друга доза вакцини. Проте, Ольга Ярмоленко запевнила, шо все буде діяти, але можливо не в такій мірі. Тому що після першої вакцинації виробляється певна кількість антитіл,  а друга вакцинація – стимулює вироблення їх більшої кількості.

Додамо, що після отримання другого щеплення людина може звернутися до свого сімейного лікаря та отримати міжнародне свідоцтво про щеплення, яке діє відповідно до Міжнародних медико-санітарних норм.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,