19.04.2024

Жителі Тернопільщині можуть скористатись низкою урядових програм, щоб економити на компослугах

Креатор буд

Використовувати енергію вітру, сонця та води. Енергозбереження – це крок до європейського майбутнього. Для того, аби вдалось все це реалізувати, стати менш енергозалежними, на Тернопільщині вже встановили 16 гідроелектростанцій, 2 вітрових, більше ніж 2 тисячі приватних та 34 промислових сонячних електростанції. 

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зазначив, що область на сьогодні є другою в Україні по джерелах відновлювальної енергетики. Тобто, якщо в Україні в загальному 11% середній показник, то ми маємо 9%.

В Україні станом на сьогодні діє ряд державних програм. Серед них “Теплі кредити” та “Енергодім”. Вони спрямовані на те, аби мешканці багатоквартирних будинків мали змогу економити кошти.

Ефективність цих програм показують на прикладі Чортківського ОСББ. Там вирішили утеплити багатоквартирний будинок. Як результат, люди живуть у комфорті та значно економлять  на комунальних послугах. Тому, фахівці пояснюють, термомедернізація – це не тільки комплекс технічних, будівельних питань утеплення будинку. Це цілий ряд важливих питань, які потрібно вирішити співвласникам від документації до співпраці між собою, до прийняття рішень і фінансового забезпечення.

Фахівці вкотре наголошують, те, яким буде будинок та чи комфортні створять умови – залежить від власників та співвласників. Звертаються із закликом до усіх мешканців Тернопільщини брати участь в держаних програмах з термомодернізації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,