20.04.2024

Здаємо макулатуру: у “помаранчевому” Тернополі відновили роботу пункти прийому вторсировини

Креатор буд

Коробки і пакети з папером на Тернопіль 1. Пакуємо макулатуру, яка назбиралася на каналі з почату року і несемо у пункт прийому. Планували зробити це раніше, але поки були у “червоній” зоні, вторинну сировину не приймали.

У пункті прийомі наші пакунки зважили – понад 44 кілограми. Кілограм вартує одну гривню і 40 копійок. Тож, у нас вийшло – 62 гривні і 2 копійки.

Гроші не великі, але головне, що цю макулатуру у подальшому перероблять і ми продовжимо її використовувати. Тому, закликаємо й інших не просто викидати папір, а здавати його у спеціальні пункти прийому.

Приймальниця вторинної сировини у приймальному пункті № 27 у м. Тернополі Ольга Павелко розповіла, що макулатару сортують. Окремо, наприклад, газети, журнали, зошити, книжки, окремо картон, який потім пресують.

Окрім паперу, також приймають скляні пляшки, алюмінієві бляшанки, або як тут кажуть, бляшки. Поліетилен. Просять також дотримуватися карантинних правил.

Та найголовніше – не соромитися розділяти сміття і приносити здавати. Навіть якщо вам не так сильно потрібні кошти, це – корисна справа.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,