29.04.2024

Завершують облаштовувати новий пункт пропуску на кордоні з Польщею

Ваша реклама

Фото: Міністерство інфраструктури України

Пункт пропуску на польському кордоні. Завершують споруджувати новий пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею. Спеціалістам залишилося тільки облаштувати дорожню та допоміжну інфраструктуру.

Через пункт пропуску проїжджатимуть легкові автомобілі та вантажівки із загальною масою до 3,5 тонн. Спершу тут буде дозволено перетин кордону порожнім вантажівкам, а згодом пункт пропуску буде діяти для інших транспортних засобів та для пішоходів. Проїзд для порожніх вантажівок планують відкрити вже до кінця року.

Про це поінформували в Міністерстві інфраструктури України. Фахівці сподіваються, що новий пункт пропуску дозволить суттєво розвантажити існуючі пункти та прискорити вантажну та пасажирську логістику на українсько-польському кордоні.

Роботи проводять в рамках проєкту “Відкритий кордон”. Його започаткували започаткували цьогоріч в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди й погодили на україно-польських міжурядових консультаціях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,